Ziekte van Lyme, de essentie

Na jaren van Lyme heb ik terug energie

De ziekte van Lyme, de essentie

Als je op deze site bent terecht gekomen, heb je meer dan waarschijnlijk al heel wat websites gezien waar van alles wordt verteld over de Ziekte van Lyme. Je weet wellicht alles al over allerhande behandelingen gaande van antibiotica tot behandelingen die zich afspelen in de hogere sferen. Laat me vertellen dat ik zowat alles geprobeerd heb, en op geen enkele manier er van ben genezen. Erger nog, ik werd er in vele gevallen nog zieker door. Tot ik uiteindelijk toch de oplossing kreeg aangereikt! 

De Ziekte van Lyme in later stadium

Deze site is eigenlijk bedoeld voor de mensen die al een tijdje of een hele tijd de Ziekte van Lyme hebben, dus mensen die lijden aan de chronische vorm van Lyme, Lyme in late of later stadium. Aangezien mensen die pas een tekenbeet hebben gehad en die tekenbeet tijdig hebben opgemerkt, en er ook dadelijk mee naar de dokter zijn gestapt, zijn er wellicht vanaf geraakt met een antibiotica-kuur van 4 weken. Die zijn dan bij de gelukkigen, en hoeven hun tijd niet te steken in het zoeken naar een behandeling die echt werkt.

Essentiële informatie over Lyme die ik nergens vond in mijn zoektocht op het internet

Het gekke is, dat ik van wat ik leerde van mijn “genezer”, een orthomoleculair wetenschapper (met specialisatie Lyme), er op weinig of geen website wordt gerept over bepaalde essentiële dingen. Zoals onder andere, hoe belangrijk niet zozeer de Borealis-bacterie is, maar zeker minstens zo belangrijk de totale virale/bacteriële lading, en hoe die omlaag te brengen. Hoe je wel de Lyme-bacterie kan doden, maar als je niks aan de virale/bacteriële lading doet, is het dweilen met de kraan open (voor een goed begrip, ik heb het hier niet over de virale lading van HIV).

Website bedoeld voor mensen met Chronische Lyme

Ik maak deze site voor de mensen die lijden aan de chronische vorm van Lyme, mensen die volgens de klassieke dokters “uitgeprocedeerd” zijn. Mensen die toch blijvend klachten hebben en zich erdoor miserabel blijven voelen, maar die minder en minder kunnen rekenen op begrip van hun omgeving. Mensen die het stilaan wel erg beu zijn in het beste geval, en in het ergste geval mensen die op de rand staan van de totale instorting, zowel fysiek als mentaal.

Ik hoop met mijn verhaal, mijn genezing, en mijn interesse in die materie, mensen op weg te helpen naar totale genezing van chronische Lyme en ze terug een echt leven te geven. Het leven dat ze zo lang hebben moeten missen, als een toeschouwer die toekijkt op hun eigen aftakeling. Ik had mijzelf zo goed als opgegeven. Maar gelukkig heb ik, wel na een jaar de juiste voedingssupplementen te nemen, beetje bij beetje mezelf terug gevonden. En kijk, ik ben daadwerkelijk genezen van Lyme! Ik heb intussen wel mijn vriendin en toenmalig werk verloren, maar dat pak ik er wel bij. 

De essentie van de Borealis-bacterie en wat de Ziekte van Lyme veroorzaakt, is in enkele punten samen te vatten

  1.  De borealis-bacterie is geen gewone bacterie, maar een ultra-ingenieuze bacterie die zich niet gemakkelijk laat vangen door antibiotica of het immuunsysteem.
  2.  De Borealis-bacterie, of gewoon een tekenbeet op zich (zonder Lyme), brengt zo goed als altijd co-infecties met zich mee, waarvan in de meeste gevallen: virussen en bacteriën. Onderzoek heeft uitgewezen dat een teek zowat 300 infecties kan overdragen. Dus ook al heb je geen Lyme opgelopen, dan nog kan je er donder op zeggen dat je één of meerdere andere virale, bacteriële, parasitaire infecties hebt opgelopen. 
  3. De Ziekte van Lyme wordt zelden op tijd gediagnosticeerd, waardoor antibiotica zinloos wordt
  4. Uw miserabele toestand is een opeenstapeling van co-factoren, en zeker niet van de Ziekte van Lyme alleen. Er komen immers via de ziekte van Lyme allerlei (al dan niet vóór de tekenbeet aanwezige) co-infecties aan de oppervlakte
  5. Uw immuunsysteem wordt door de Borelia-bacterie plus alle co-infecties voortdurend 24/24 en 7/7 getriggerd, en dat put ons lichaam langzaam maar zeker uit, waardoor we ons moe blijven voelen
  6. Uw immuunsysteem is de grootste energievreter in het lichaam. Als het continu moet werken, zal het een selectie moeten maken waar de overige energie naar toe gaat. In de eerste plaats zijn dat de vitale organen zoals hart en longen. Minder vitale organen (oa de hersenen, lever, enz…) krijgen minder of op termijn geen energie meer. Dit leidt tot allerlei aandoeningen die zich op tal van manieren kunnen uiten. Een van de gevolgen kan zijn Alzheimer, Parkinson, lever-disfunctie, auto-immuunziekten,…
  7. Een optimaal gezond lichaam zal meestal de ziekte van Lyme zelf bestrijden en er zelf van af raken.  Helaas is dit zelden het geval. Als je de Lyme in een late stadium hebt, is je immuunsysteem al dermate verzwakt, dat het de strijd zal verliezen, tenzij je de infecties elimineert en tegelijkertijd het immuunsysteem ondersteunt. En daarnaast nog andere functies in het lichaam die ook al in grote mate verzwakt zijn. 
  8. Het immuunsysteem moet ondersteund (gemoduleerd) worden, maar mag niet versterkt worden, want dit leidt dan weer tot auto-immuniteitsziekten
  9. Dit is maar een heel beknopte samenvatting, en verre van volledig. Alle punten komen echter uitgebreid aan bod doorheen de site. Lees vooral verder op de website, en klik door via onderstaande links om volledig inzicht te krijgen in de ziekte van Lyme.  En geeft de hoop op volledige genezing van Lyme niet op, want het is wel degelijk mogelijk!